Dit zijn de meest gevraagde beroepen

Naast de coronaberoepen die nu hot zijn. Hebben wij een overzicht gemaakt van de meest kansrijke beroepen.

De tekorten aan mensen in de zorg, techniek, bouw zijn de afgelopen tijd vaak onderwerp van gesprek en zijn ook duidelijk zichtbaar op deze lijst. In de zorg is vrijwel elke baan in het primaire proces veel gevraagd, bijvoorbeeld verzorgenden en verpleegkundigen. Dit heeft deels te maken met de heersende pandemie. Daarnaast zorgen ook technologie en vergrijzing voor grotere vraag naar personeel. Door de vele bezorgmaaltijden is er bijvoorbeeld dringend behoefte aan fietskoeriers.

Sommige sec

toren worden hard geraakt door de contact beperkende maatregelen, zoals horeca en toerisme. Anderzijds zijn er sectoren die nu juist behoefte hebben aan extra mensen om aan toegenomen vraag te voldoen, bijvoorbeeld supermarkten en pakketbezorging. Volgens het UWV worden de meeste beroepen gevaagd om specifieke kennis en vaardigheden op middelbaar niveau, zoals verzorgende IG, verpleegkundigen, hoveniers, monteurs zonnepanelen, schilders, vrachtwagenchauffeurs, handhavers openbare ruimte en bakkers.

Bouw & Techniek

 1. CV monteur
 2. Timmerman/vrouw
 3. bouwopruimer
 4. Logistiek operator
 5. Elektromonteur

Zorg

 1. Thuishulp incl. adl-assistent (algemene dagelijkse levensverrichtingen)
 2. Verzorgende (individuele gezondheidszorg)
 3. IC verpleegkundige
 4. GZ-psycholoog

Klantadvies

 1. Supportmedewerker ICT
 2. Medewerker klantenservice (financiële dienstverlening, telecom en e-commerce)
 3. Manager klantenservice

Financieel/Administratief

 1. Technisch administratief medewerker
 2. Adviseur bedrijfsvoering

Horeca & recreatie

 1. Pizzabakker
 2. Kok

Transport & Logistiek

 1. Fietskoerier
 2. Pakketbezorger (rijbewijs B)

Ook op hoger niveau zijn er baankansen. Denk aan operatieassistenten, docenten talen of exacte vakken, ict programmeurs, security specialisten, inkopers, accountants en bedrijfsleiders in supermarkten. Let op: de arbeidsmarkt is op dit moment sterk in beweging.